Universitat Rovira i Virgili

Càtedra de Dret Duaner

La URV i la Fundació per a la Difusió del Coneixement i el Dret duaner -Fundació Duanera- han posat en marxa la primera Càtedra en Dret duaner existent a Europa. La Càtedra vol convertir-se en referent en la formació especialitzada en l'àmbit duaner, una branca del Dret financer de gran importància ja que engloba tota la normativa jurídica relativa al comerç internacional. En aquesta línia s'impulsaran estudis i treballs d'investigació, i s'organitzaran tallers o seminaris nacionals i internacionals. L'objectiu és fer arribar el coneixement d'aquesta àrea a tots els nivells empresarials i de l'Administració Pública promovent activitats de formació, recerca, transferència de coneixements, reflexió, creació d'opinió i divulgació, els cinc eixos al voltant del qual s'estructura la nova càtedra.

Dirigida per Ángel Urquizu, professor catedràtric de dret tributari i director del Departament de Dret Privat, Processal i Financer -que n'albergarà la seu-,la càtedra promocionarà la investigació en l'àmbit internacional en relació amb el dret duaner i en difornà en el seu coneixment, a més de potenciar el lideratge en investigació sobre aquests àmbits.

L'acte de signatura del conveni, entre el rector de la URV, Josep Anton Ferré, i el president del Patronat de la Fundació per a la Difusió del Coneixement i el Dret duaner (Fundació Duanera), Alejandro Arola, per crear la Càtedra Fundació duanera - URV d'Estudis duaners, va tenir lloc el divendres 13 d'abril de 2018.

Oferta formativa en Dret Duaner: