Universitat Rovira i Virgili

Sergio Nasarre Aznar

És Catedràtic de Dret Civil a la Universitat Rovira i Virgili, Director de la seva Càtedra UNESCO d'habitatge. És doctor europeu en Dret i màster en economia immobiliària per la Universitat de Cambridge. Des de 2008 és Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació. Li ha estat concedit el Premi ICREA a l'excel.lència de la recerca 2016-2020. És consultor de la Comissió Europea, el Parlament de Catalunya, Amnistia Internacional, la FAO i l'Associació de Bancs Hipotecaris Alemanys. Ha estat Magistrat Suplent a l'Audiència Provincial de Tarragona durant 15 anys (2004-2018).

És autor de quatre llibres sobre el mercat hipotecari i el dret de danys, n'ha coordinat set més i és autor de més de 90 treballs científics publicats a Espanya, Alemanya, Estats Units, Suïssa, Holanda, Portugal, Gran Bretanya, Irlanda i Polònia, al temps que ha impartit més de 160 conferències a 15 països europeus, Àsia i Estats Units. Ha estat professor visitant a les Universitats de Barcelona, Bremen, Malta, Valladolid, National University of Ireland, Cambridge, Technion (Isr.) i Duke (USA).

És investigador principal de deu projectes de recerca competitius. Membre del projecte TENLAW (7è PM UE), membre del core team del projecte sobre desnonaments i sensellarisme (Comissió Europea) i membre sobre el projecte de transaccions internacionals d'immobles (Parlament Europeu). Ha participat en diverses comissions legislatives per a Catalunya (patrimonis fiduciaris, protecció de deutors hipotecaris, tinences intermèdies i lloguers) i a nivell de tota Espanya (reforma de la Llei d'Arrendaments Urbans i el Pla Estatal d'Habitatge 2012-2016). Ha obtingut diversos premis i els seus camps de recerca són principalment propietat i dret immobiliari, mercat hipotecari, habitatge, dret privat europeu, trust i dret de danys.

Tornar al directori