Universitat Rovira i Virgili

V Jornades d’Estrangeria: “Els jueus sefardites a l’ordenament jurídic espanyol”, el 15 de maig

Departament de Dret Privat, Processal i Financer  - 

El proppassat 15 de maig de 2015 es van celebrar les V Jornades d'estrangeria "Els jueus sefardites a l'ordenament jurídic espanyol" a la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV que va comptar amb la col·laboració de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Tarragona. L'acte va ser moderat pel professor d'estrangeria i advocat Sr. Carles Perdiguero.
La primera ponència va ser impartida pel professor de Dret internacional públic Dr. Santiago Castellà que va mostrar amb dades cronològiques  la persecució i el genocidi del jueus arrel de la segona guerra mundial i com aquells fets van influenciar, tot i que no de forma satisfactòria, el dret internacional. A continuació, el Sr. Ruben Viñuales, professor d'estrangeria i advocat, va presentar breument els fets històrics de l'expulsió dels jueus sefardites de la península, per enllaçar-ho amb el "Proyecto de Ley en materia de concesión de la nacionalidad española a los sefardíes originarios de España que justifiquen tal condición y su especial vinculación con España, por la que se modifica el artículo 23 del Código Civil y por la que se regula el procedimiento para la adquisición de la nacionalidad española por residencia.(juny 2014). En relació a les dues ponències es va generar un interessant debat entre els assistents.
La Jornada va comptar amb l'exposició fotogràfica "Educar para recordar: el Holocausto, paradigma del genocidio", cedida per l'associació Embajada Mundial de Activistas por la Paz. 

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Subir

(http://mayores.uji.es/wiki/index.php?title=Archivo:Judio1.jpg)