Universitat Rovira i Virgili

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la URV lidera la formació immobiliària a Europa

Càtedra d'Habitatge URV  - 

La Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili ha estat escollida per liderar el projecte Housing+ de la Comissió Europea. Amb el títol "Bridging the gap in housing studies", l'objectiu d'aquest projecte és millorar la formació acadèmica en el sector immobiliari entre professionals, responsables de política d'habitatge i estudiants de postgrau a través de materials formatius transnacionals.

Housing+ comença aquest mateix mes de setembre i es desenvoluparà durant els propers 36 mesos, temps en el qual es pretén dissenyar una formació interdisciplinària i innovadora a través dels següents elements: un curs en línia de capacitació avançada en habitatge per a professionals i estudiants; una guia per incorporar la ludificació en l'habitatge (l'aprenentatge a través de el joc); una app per posar en pràctica els continguts i conèixer les conseqüències de les decisions des de diversos punts de vista (consumidors, professionals immobiliaris i responsables polítics); el primer manual transnacional sobre estudis de l'habitatge; diversos vídeos de formació, i el disseny d'un curs online sobre què implica viure en propietat horitzontal a Europa. Cadascuna d'aquestes activitats abasta totes les àrees relacionades amb l'accés i la pèrdua de l'habitatge, la seva organització, l'habitatge com a actiu financer i habitatge i noves tecnologies.

A més de la Càtedra d'Habitatge, formen part d'aquest projecte la Uniwersytet Slaski de Polònia; la Universitat Nacional d'Irlanda (NUI); la Unió International de la Propietat Immobiliària (UIPI), situada a Bèlgica; la Fundació Iberoamericana del Coneixement (GECON) d'Espanya, i el Institut de Ciència i Tecnologia de Luxemburg (LIST).

D'altra banda, aquesta mateixa setmana, el director de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV, Sergio Nasarre, reflexionarà sobre la situació de l'habitatge post-COVID en el marc de l'intercanvi internacional organitzat per l'Australian Housing and Urban Research Institute (AHURI).

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Subir

Alumnes d'institut participant del joc "El llindar" ideat per la Càtedra d'Habitatge per sensibilitzar sobre la problemàtica de l'accés a l'habitatge.