Universitat Rovira i Virgili

El projecte “El Llindar" guanya el Premi Consell Social URV a l’Impacte Social de la Recerca, modalitat ex ante, edició 2019

Departament de Dret Privat, Processal i Financer

La tercera edició del Premi Consell Social URV a l'Impacte Social de la Recerca s'ha resolt amb el reconeixement de cinc propostes guanyadores. El premi té per finalitat  identificar i reconèixer les millors experiències en la definició, anàlisi i aportació d'evidències de l'impacte, o potencial impacte, social de la recerca realitzada a la URV, i avançar cap una cultura que integri l'impacte social en les diferents etapes del procés científic.

En la modalitat ex ante de Ciències socials i humanitats, el projecte guanyador ha estat "El Llindar: Promoting protection of the right to Housing - Homelessnes prevention in the context of evictions", presentat per Sergio Nasarre i Estela Rivas, del grup de recerca Housing Research Group, i Juan Luís Gonzalo, del grup de recerca en comunicació Asterisc. Es tracta d'una estratègia de divulgació, formació i conscienciació per promoure el dret a l'habitatge i la prevenció del sensellarisme. A partir dels resultats de l'informe encarregat per la Comissió Europea, Promoting protection of the right to housing, s'han fet dues intervencions: un documental i una simulació ludificada. L'impacte esperat és la sensibilització social sobre el sensellarisme i la transformació de les poítiques públiques.

Els altres projectes premiats han tractat temes tan diversos com la defensa de la Terra i els drets humans; la millora de les condicions de persones amb paràlisi cerebral; la prevenció del tabaquisme durant l'embaràs, i els efectes de la dieta mediterrània.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Subir