Universitat Rovira i Virgili

GRUPS DE RECERCA LIDERATS PER MEMBRES DEL DEPARTAMENT

El de Grup de recerca Dret Civil Català i Dret Privat Europeu compta amb una àmplia trajectòria doncs va obtenir per primer cop el reconeixement de Grup de Recerca Consolidat en la convocatòria 2005 del Programa de Suport a Grups de Recerca  del Pla de Recerca e Innovació de la Generalitat de Catalunya. A la convocatòria del 2009 va mantenir aquest reconeixement i, a més, es va dotar econòmicament. A l'actual convocatòria del Suport a Grups de Recerca (2014-2016), el Grup de Recerca Dret Civil Català i Dret Privat Europeu (2014SGR223) manté la seva condició de grup consolidat.
El grup està liderat pel Dr. Pedro del Pozo i hi participen els següents membres del departament: Esteve Bosch, Sergio Nasarre, Reyes Barrada, Ana Giménez, Héctor Simón, Elisabet Cerrato i Cristina Villó. També son membres l'Antoni Vaquer, Jaime Vilalta, Paloma de Barrón, Maria José Puyalto, Cristina Argelich, Isis Estrada i Lucía Salido, tots ells de la Universitat de Lleida. 

També dins de la convocatòria 2009 va rebre el reconeixement de grup de recerca consolidat el Grup de Recerca Dret Tributari Internacional (2009SGR912); en la convocatòria 2014 del SGR el Grup adquireix la condició de grup consolidat  (2014SGR54).​ El grup està liderat pel Dr. Àngel Urquizu i hi participen en següents membres del departament: Joan Pagès, Estela Rivas, Milenka Villca, Xavier Milà i Pablo Fco. Navarro. També participen els següents membres de la URV: Rosa Rodríguez, Jaume Gené, Lluís Carreras, Francesc Xavier Borràs, Xavier Cámara, Francesc Xavier Arnavat i Óliver Klein.

A més, a la convocatòria de 2014 es reconeixen tres nous grups de recerca liderats per membres del departament :

El Grup de Recerca Dret Probatori (2014SGR438), liderat pel Dr. Joan Picó i Junoy, rep el reconeixement de grup de recerca consolidat. Formen part del grup els següents membres del Departament: Elisabet Cerrato, Frederic Adán i Roser Casanova. També són membre Xavier Abel LLuch, de la Universitat Ramon Llull i Carlos de Miranda, de la Universitat Internacional de Catalunya.

El Grup de Recerca Fonaments romanístics de dret privat (2014SGR1503), liderat per la Dra. Encarnació Ricart Martí, rep el reconeixement de grup de recerca consolidat. Forma part del grup Carmen Gómez, membre del Departament. També son membres José Luís Linares, de la Universitat de Girona, Carmen Tort Martorell, de la Universitat Autònoma de Barcelona i Anna Caballé, de la Universitat Pompeu Fabra.  

El Grup de Recerca Derecho de Seguros (2014SGR1518), liderat per Pablo Girgado, rep el reconeixement de grup de recerca emergent. Formen part del grup els següents membres del Departament: M.Teresa Franquet, Paola Rodas i Maria Rosa Isern.