Universitat Rovira i Virgili

Congreso "Eurolenguaje en Derecho internacional privado. Legislar, traducir y aplicar" (14 de juny)

Departament de Dret Privat, Processal i Financer  -  Dijous, 14 de juny de 2018

El congrés "Eurolenguaje en Derecho internacional privado. Legislar, traducir y aplicar" es planteja com a fòrum interdisciplinari per al diàleg entre juristes especialistes de Dret internacional privat, de Dret comparat i de Dret privat i especialistes en lingüística i traducció jurídica, entre personal procedent de institucions internacionals, acadèmics i professionals.

L'objectiu del congrés és reflexionar sobre la possible creació i la repercussió d'un llenguatge jurídic europeu enmarcat en l'àrea del Dret internacional privat (DIPr). Les normes de DIPr europees es troben regulades bàsicament en normes europees, però també en directives, que es debaten durant el procés legislatiu, a priori, utilitzant les 24 llengües oficials en el context del multilingüisme integral. El resultat són normes de la UE en 24 versions lingüístiques que s'apliquen als 28 estats membres. S'informaran els inconvenients lingüístics que sorgeixen durant el procés de redacció de les normes de la UE; les eines, tècniques i problemes que sorgeixen en la traducció de les versions lingüístiques de les normes i si s'aconsegueixen o no la coherència entre elles; i els problemes jurídic-lingüístics de l'aplicació de les normes europees per part dels operadors jurídics dels Estats membres, normes de DIPr que coexisteixen amb altres d'origen convencional i intern.

El congrés està coordinat per Maria Font i Mas, professora de dret internacional privat, i compta amb la participació de professionals de reconegut prestigi i experiència en la matèria, tant d'àmbit nacional com internacional. 

L'acte tindrà lloc el dijous dia 14 de juny a la Sala de Juntes de la Facultat de Ciencies Jurídiques de la URV.

Trobareu tota la informació (programa, presentació de comunicacions, inscripció...) la la web del congrés

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar